Miss Tourism of the Globe 2023 is Romania, Adina Kofă. A wonderful award received in #Shanghai, #China
„First I would promote the beauty in all forms, spiritual heritage of human souls, traditions, the values of nations, the beliefs in Peace, Art, Empathy, Compassion and the most important Love. I would promote all this with my entire being that I am, I believe beauty comes from inside and reflect to outside and it express it self by kindness, care for others, compassion, make the world a better place where everyone to enjoy and to protect the miracle of Love and Life”, states Adina Kofă (Danci), the winner of Miss Tourism of the Globe 2023.
Congratulations #AdinaDanci for representing #Romania️ as #MissTourismRomania2023, we appreciate your performance and evolution
O maramureșeancă a ajuns să fie oficial în topul celor mai frumoase femei din lume. Născută în Borșa, Adina Kofă, în vârstă de 26 de ani, a reușit la finalul anului trecut să obțină un rezultat excepțional, fiind prima maramureșeancă desemnată Miss Tourism of the Globe.
Competiția mondială a avut loc în Shanghai, în China. Adina Kofă consideră că acest concurs a fost o încununare a eforturilor susținute de ea pe parcursul vieții. Recunoaște că i-a marcat pozitiv viața, dar accentuează că frumusețea este cu adevărat o calitate „când este dublată de noblețe sufletească, de disciplină și multă muncă”. Adina Kofă este nu numai frumoasă, ci și curajoasă și înțeleaptă. În prezent este asistentă medicală la un spital din Cluj. De asemenea, este studentă în anul 3 la Facultatea de Inginerie Silvică și Cadastru din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca și urmează Școala de Aviație din Oradea, la absolvirea cursurilor devenind pilot de elicopter. De asemenea, Adina Kofă a fost voluntar la Salvamont Maramureș.
Implicată într-un adevărat „maraton al frumuseții”
R: La finalul anului trecut ai reușit o performanță impresionantă, reușind să obții titlul de Miss Turism la nivel global. Cum ți s-a părut competiția?
A.K.: Competiția a fost dincolo de toate o experiență de schimb intercultural în care am avut oportunitatea de a intra în contact și de a integra aspecte culturale ale altor civilizații și de a promova totodată valorile maramureșene și românești la diferitele activități la care am luat parte. A fost un maraton al frumuseții în diversele ei forme.
R: Care probă a fost cea mai dificilă?
A.K.: Una dintre cele mai dificile probe a fost cea a creativității și spontaneității în care juriul a urmărit capacitatea de improvizare și adaptare la activități despre care nu ai fost informat în prealabil. Un shooting sau eveniment unde a trebuit să faci abstracție de frig sau vânt este un astfel de exemplu; să fii impecabil, indiferent de circumstanțe.
R: Ce crezi că i-a impresionat cel mai mult pe cei din juriu?
A.K.: Cred că autenticitatea. Într-un astfel de concurs a fi autentic, a fi tu însuți este cea mai mare calitate și în același timp cea mai mare provocare.
R: Ce impresie ți-au făcut celelalte concurente?
A.K.: Cred că toate concurentele s-au prezentat impecabil, au dat dovadă de multă implicare și spirit de echipă, într-o oarecare măsură toate ar fi meritat un loc pe podium, dar cel mai mult a cântărit în balanță aceeași calitate – naturalețea.
R: Dar pregătirile cum au decurs?
A.K.: Pregătirile au fost intense, în cadrul evenimentului a trebuit să respectăm o disciplină și un protocol stabilit în cele mai mici detalii de organizatori, a fost nevoie să ne adaptăm culturii și obiceiurilor unei civilizații diferite de Europa, dar a meritat.
R: Ai reușit să vizitezi China? Ce ți-a plăcut cel mai mult acolo?
A.K.: Am admirat cel mai mult în China respectul, modestia acelor oameni pentru care un oaspete este tratat ca un membru din familie, fac tot ce le stă în putință pentru a-ți crea o stare de confort până la cel mai mic detaliu, pentru a face să te simți special.
R: Este primul concurs de frumusețe la care ai participat și implicit primul care ți-a adus marele premiu. Cum ai ajuns la această competiție?
A.K.: Este cu adevărat primul titlu internațional la un concurs de frumusețe, unde am și luat marele premiu și sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care m-au susținut: familiei, directorilor mei din țară, organizatorilor și directorilor din China pentru că în spatele unui eveniment de această anvergură este o muncă titanică.
R: Concursul din China ți-a schimbat viața într-un fel?
A.K.: Acest concurs a fost o încununare a unor eforturi susținute în ultimii ani, frumusețea este cu adevărat o calitate atunci când este dublată de noblețe sufletească, disciplină și multă muncă. Și da, pot spune că mi-a marcat în mod pozitiv viața prin oportunitățile de colaborare pe care mi le-a deschis ca promotor pentru branduri vestimentare, dar și la nivel diplomatic, intercultural. Frumusețea în orice formă este o calitate atât înnăscută, cât și dobândită. Este o binecuvântare, iar în binecuvântare nu putem vorbi despre povară.
“Frumusețea se pune în valoare prin decență, generozitate, empatie, altruism”
R: Cum pot să își pună în valoare frumusețea, doamnele și domnișoarele?
A.K.: Frumusețea se pune în valoare prin decență, generozitate, empatie, altruism, grija pentru tine și pentru alții, sport, disciplină, o alimentație holistică, echilibrată. Iar când spun alimentație mă refer atât la o dietă alimentară, cât și la una interioară; trăirile, emoțiile noastre. Să emiți gânduri pozitive, să fii smerit, să admiri, să apreciezi, să nu emiți judecăți de valoare sau critică. Să îți îmbraci cuvintele în frumusețe și gingășie.
Promotoare a frumuseții, dar și a tezaurului spiritual și cultural al Maramureșului Istoric
R: Îți dorești ca pe viitor să promovezi frumusețea?
A.K.: Sigur voi promova frumusețea în toate formele ei, frumusețea fizică este o reflexie a frumuseții interioare. Nimic nu este întâmplător, ne naștem cu acele calități fizice care le oglindesc pe cele interioare. Este un dar, iar eu dăruiesc lumii mai departe prin prezența mea aceste valori. Iubesc portul tradițional și ia românească, care mi se pare o capodoperă ce trebuie să fie valorificată în patrimoniul cultural, dar și vestimentar universal. Voi purta ia fiindcă este un element înscris în sufletul românesc. Cu siguranță voi participa și pe viitor, fie în calitate de concurentă sau jurat, sunt la început de carieră și nu mă opresc aici.
R: Te-ai gândit că ai putea chiar să promovezi mai mult zona de unde provii, Maramureșul?
A.K.: În viitor îmi doresc să promovez în continuare valorile, tezaurul cultural și spiritual al Maramureșului și în mod particular al Maramureșului istoric. Atât în Borșa, orașul meu de origine, cât și în celelalte zone etnografice s-a conservat și perpetuat arta sculpturii în lemn, un meșteșug prin care oamenii și-au înscris istoria și cultura în lemn. Mi-am propus să realizez un proiect în care să îmbin frumusețea porților sculptate și a portului popular în întreg Maramureșul, Țara Lemnului, așa cum mai este cunoscută. Consider că aceste demersuri ar fi o îmbinare armonioasă între modeling, cultură și spiritualitate și ar avea un impact pozitiv asupra promovării turistice a României. Având în vedere că avem o țară cu potențial turistic extraordinar, multe încă nepromovate, îmi îndrept atenția și energia către acestea în viitoarele mele proiecte.