fbpx

Câștigătoare 2023

Proiectul Filon de România 2023 a ajuns la finalul Etapei Naționale, joi 07.09.2023, când la Castelul Cantacuzino din Bușteni, a avut loc Gala de Premiere a viitoarelor reprezentante la concursuri internaționale de Miss / Models, cât și a celor la categoria “Best”.

Timpul petrecut la Castelul Cantacuzino, clădire istorică în stil neoromânesc, cu parc vast și panoramă superbă asupra Bucegilor, una dintre locațiile de filmare ale serialului-fenomen “Wednesday”, a fost cu siguranță prea scurt, așa că ar trebui să revenim, fiecare, în funcție de timpul liber, pentru a vizita toate atracțiile de aici.

Proiectul Filon de România, lansat in 2023 sub egida InfoFashion Romania, este căutarea frumuseții de factură morală, spirituală, arhitecturală, naturală, tradițională, lăsată nouă moștenire de înaintași, promovată și îmbogățită de fiecare generație, preluată apoi în ștafeta generațiilor, de cei mai tineri, meniți să prezinte lumii momente de autenticitate românească.

FILON, poate reprezenta și acronimul de la F(rumusețe) I(nteligență) L(egendă) O(portunitate) N(outate), fără a epuiza paleta de posibilități.

Unul dintre scopurile urmărite de proiectul Filon de România, este acela de a participa la acele evenimente internaționale culturale cu impact mediatic deosebit, destinate promovării valorilor fiecărei națiuni, valori privind portul tradiţional, creaţii ale designerilor români, tineri sau consacrați, simbolurile ţării (drapel, cântece, dansuri specifice tradiţionale şi moderne) sau a altor mijloace de punere în evidență a mesajului privind specificul românesc, prin frumusețea și inteligența tinerelor din România.

Cultura, Arta, Moda, Imaginea sunt forme moderne ale construirii cărții de vizită a unei țări, pe baza FILONULUI de bogăție spirituală, ce trebuie transmis tinerei generații, care preia valorile naționale, le adaugă viziunea ei și apoi, le transmite mai departe, următoarelor generații și întregului mapamond.

De la inceputul sau, in proiect au intrat 214 jurați (la nivel județean zonal, semifinala, finala) si 217 concurente (131 la categoria 14-17 ani si 86 la categoria 18-26 ani).

După etapele successive (județene, zonale, semifinale) au ajuns in finala 35 de concurente la categoria 14-17 ani si 24 concurente la categoria 18-26 ani.

Cele 35 de finaliste la categoria 14-17 ani din editia 2023, in anul cand vor implini 18 ani (pana la 01.07, data de referința a anului respectiv) se vor inscrie intr-o etapa superioară la categoria 18-26 ani, conform regulamentului afișat anual.

După realizarea de către concurente a miniclipurilor  tematice, (postate pe canalul https://www.youtube.com/@filonderomania), după interviurile individuale derulate la Hotelul Alexandros, și după cele trei probe din gala finală (talent, costume de baie, rochii de seară), din cele 24 de finaliste la categoria 18-26 ani, din ediția 2023, laureatele premiate la Castelul Cantacuzino au fost următoarele:

InShot_20230909_192910370-1.jpg
  1. Miss Supranational Romania 2024 – Andreea Kira Stan, din București;
  2. The Miss Globe Romania 2023 – Rebecca Voicu, Brașov / Constanța;
  3. Miss Intercontinental Romania 2024 – Monica Bradea, din București;
  4. Top Model of The World Romania 2024 – Andreea Vărzaru din Giurgiu;
  5. Miss Aura Romania 2024 – Rafaella Farcaș din Arad;
  6. Miss Tourism RIFF Romania 2024 – Ioana Oleleu, din Cluj Napoca;
  7. Miss InfoFashion Romania 2024 – Alexandra Dobrică, București / Pitești, care va reprezenta România la Miss Intercontinental 2023, urmare retragerii câștigătoarei titlului pentru 2023;
  8. Best New Entry InfoFashion 2024 – Francesca Ragea, din Galați;
  9. Best Photogenic InfoFashion 2024 – Andreea Manea, Brașov / Ialomița;
  10. Best Talent InfoFashion 2024 – Narcisa Mitruți din Suceava;
  11. Best Catwalk InfoFashion 2024 – Delia Trașcă din Constanța;
  12. Best Body InfoFashion 2024 – Ștefania Pristavu din Iaşi;
  13. Best New Face InfoFashion 2024 – Mădălina Popa din Sibiu.

Toate concurentele clasate in Top 16 au purtat creațiile deosebite realizate de Ateler Carmer by Carmen Roată, top în  care s-au mai clasat: Diana Scrob din Alba Iulia, Alexandra Cazangiu din Bucureşti, Tania Cosma din Prahova.

Mulțumim echipei de makeup, de la Școala de Makeup Ramona Chiriță!

“Frumusețea nu înseamnă să ai o față drăguță. Este vorba de a avea o minte frumoasă și cel mai important, un suflet frumos” (Anonim). Încrederea în sine, planuri de viitor fezabile și o voce care să le exprime, arătându-le celorlați că în mintea ta există valori cu rădăcini adânci, fundamentele unei vieți sănătoase (“Mens sana in corpore sano”), ce fac că fiecare să fie frumoasă în alt fel, cu trăsături unice, caracteristici și aptitudini diverse.

Mulțumim echipei de hairstyle, de la Ady Studio Brașov!

De asemenea, mulțumim tuturor colaboratorilor și echipelor de jurați!


Echipa organizatorică, InfoFashion Romania, și-a declarat intenția, prin însăși numele, citit ca acronim Info F(irst) A(ttitude) S(uccess) H(armony) I(ntelligence) O(pportunity) N(ews) România, având:
-22 ani de activitate 2002-2023, incluzând in 2003 primul concurs internațional de frumusețe gazduit de Romania;
-14 Titluri mondiale cucerite, la Finalele Miss/ Model pe întreg globul, și multe plasari în TOP 5, 15, 20, sau 25, alături de alte premii subsidiare;

-Peste 160 de reprezentanțe ale României au purtat creații ale designerilor români cu ocazia celor peste 150 de ediții ale concursurilor de frumusețe și modeling organizate în zeci de țări de pe 5 continente, alături de peste 10.000 de concurente din toată lumea, vizionate pe rețelele de televiziune și socializare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close

Enjoy this blog? Please spread the word :)